čtvrtek 29. prosince 2016

Můj rok 2016! (29. 12. 2016)

Ahojky! :)


Doufám, že jste si užili Vánoce a svátky s rodinou a s kamarády, protože já ano! Byl to moc fajn týden :).
V tomto článku bych Vám ale ráda shrnula rok 2016, který byl svým způsobem plný novinek, cestování a poznávání nových lidí. Ve výsledku to byl pro mě osobně jeden z nejlepších roků mého života vůbec!

Počátek roku 2016 pro mě sice nebyl nijak pozitivní. Učila jsem se na mnoho zkoušek ve škole, stěhovala jsem se od mé spolubydlící zpět k rodičům, loučila jsem se s kamarády, zařizovala nezbytné dokumenty a balila na Erasmus do Bulharska.
A následovalo 5 měsíců v zahraničí, které pro mě byly asi ty nejlepší měsíce v mém životě vůbec! Těchto 5 měsíců jsem strávila v Bulharsku na Erasmu (psala jsem mnoho článků na blog). Poznala jsem mnoho úžasných lidí, procestovala jsem nejen samotné Bulharsko, ale i všechny sousední země (kromě Srbska), poznala jsem "balkánský život", který je určitě rozdílný, než život v Čechách atd atd :). Mám mnoho vzpomínek a zážitků, na které se zapomenout nedá a pokud bych mohla vrátit čas, udělala bych to bez přemýšlení! A hlavně, za tu dobu jsem poznala poznala mého aşkım, člověka se kterým máme mnoho plánů do budoucna. Ale o tom všem jsem psala mnoho článků, takže když tak mrkněte do archivu blogu na starší články a čekejte brzy další update ohledně našeho vztahu!

Návrat zpátky do Čech nebyl úplně jednoduchý, stýskalo se mi po Bulharsku, po kamarádech, po příteli, bylo najednou divné, že všichni okolo mě mluví česky po tak dlouhé době :). 


Následovalo léto a s tím spojené i cestování, brigáda a jedna zkouška do školy. Na začátku července jsem byla na English campu s CB Pardubice, který byl moc fajn. Týden s rodilými studenty z Ameriky byl pro mě velmi povzbuzující a zároveň jsem si na campu dost odpočinula.
Potom následoval prodloužený víkend strávený v úžasném Monaku. V Monaku jsem nikdy předtím nebyla a byla jsem nadšená, když jsem se rozhodli jet. Ten víkend bylo mega teplo, takže si pamatuju, jak jsem se pěkně spálila, ale co už :) vzpomínky mám moc pěkné!
No a další prodloužený víkend jsem pro změnu strávila ve Švýcarsku a Francii :) a to byl snad ještě lepší výlet! Neuměla jsem si představit zasněžené hory, v 25 stupních dole. Ale možné to je, o tom jsem se sama přesvědčila. Bylo docela vtipné, když jsme odjížděli z ČR a měli jsme v batohu zimní bundu, i když v Praze v tu dobu byly ty největší pařáky. Navštívili jsme jak Genevu, tak i horu Aiguille du Midi (3,842 m)

Následoval srpen, který jsem většinou strávila pracovně v Kutné Hoře, jen na jeden den jsem si odskočila odpočinout do Prahy a na 2 dny jsem jela ke kamarádce do Českého středohoří a potom jsem se už učila na zkoušku z ruštiny, kterou jsem naštěstí dala!

Září pro mě bylo taky hlavně pracovní plus zařizovala jsem si poslední věci ohledně mé říjnové stáže opět v Bulharsku. Na jeden den jsem vyrazila s kamarádkou na Karlštejn, vyhlídku Máj a lom Velké Amerika a to byl to moc pěkný den. Obě jsme se za ten den stihly pěkně spálit od sluníčka, ale bylo to fajn :)
V říjnu jsem jela na měsíc zpátky na stáž do Plovdivu do Bulharska! Ani nevíte, jak moc jsem se tam těšila. V samotném Bulharsku jsem tedy letos strávila celých 6 měsíců a kousek a ráda na ty časy vzpomínám. I když mnoho lidí mi tam chybělo, ale byl to úžasný měsíc! Navštívila jsem opět Istanbul v Turecku a Veliko Tarnovo v Bulharsku. Ah, jak ráda bych se tam ještě alespoň na pár dní vrátila! Snad pokud to vyjde v létě ..

Listopadový návrat do školy v Čechách byl docela náročný, jelikož od konce zimního semestru jsem se na učení ani nemrkla. Ale vše se dalo zvládnout :). Dokonce jsem si i ke studiu našla novou práci, kam chodím ve volných dnech nebo přes víkendy. Kleknul mi starý telefon a taky jsem si koupila nový a jsem mega moc spokojená.
Prosinec byl pro mě dost náročný měsíc - v práci jsme měli honičku kvůli blížícím se svátkům a ve škole už se domlouvaly zkoušky, doháněla jsem různé resty a taky jsem nakupovala vánoční dárky. Následoval večírek/kolokvium katedry UHV (ústav historických věd) a KLKS (katedra literární kultury a slavistiky) mé fakulty, kam jsem vyrazila s kamarádkami, spolužačkami a moji spolubydlící a byl to super večer!
Svátky a Silvestra trávím v Kutné Hoře s rodinou odpočinkem, ale i trošku prací a studiem. Prostě taková každoroční klasika :) a jsem za to moc ráda!

Tak takový byl můj rok 2016 ve zkratce. Více samozřejmě najdete na blogu nebo na mém instagramu.

Přeji vám všem jen to nejlepší do začátku roku 2017. Ať je tento rok stejně dobrý nebo ještě lepší jak předchozí rok! :)
M.


PS: Shrnutí za rok 2015 najdete zde :)


4 komentáře:

  1. Výživný rok, teda, užila sis ho. :) Tobě také vše nej do toho nového.

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee ty jsi ode mě takový kousek? (Čáslav)! Celou dobu sleduju tvoje články z Bulharska, protože jsem sama ve stejném semestru byla na Erasmu ve Švédsku (koukám, že se nám ani jedné nechtělo opouštět kamarády atd atd, snad jen přítele jsem si tam nenašla :)) a ty jsi přitom skoro sousedka (dobře, hodně vzdálená) :)) Tak ať je rok 2017 ještě lepší!

    OdpovědětVymazat
  3. Fiiha, 5 mesiacov v zahraničí závidím:) Mala si krásny rok:) Nech je ten nový ešte krajší!

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky. V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale láká mě. I když... ono není moc zemí, které by mě nelákaly :-D. Muselo to být moc fajn, zážitek na celý život, že? :)

    A ta konverzace od Lingei je super, mají ji ve všech možných jazycích a předpokládám, že je to ve všech jazycích podobné, i v té bulharštině. Vždycky, když se na tuhle knížečku podívám, mě napadne věta "Máš kondom?" ve vietnamštině. Navzájem jsme si ve Vietnamu se čtrnáctiletým bratránkem četli různé věty a hrozně se tomu smáli. Já neuměla vietnamsky, on neuměl česky, ale díky téhle malé knížečce jsme měli o zábavu postaráno :-D.

    OdpovědětVymazat