středa 16. března 2016

Moje nová vášeň - Yankee Candle (16. 3. 2016)

Ahojky!

Za úspěšně dokončené zkoušky jsem se musela patřičně odměnit :) a po dlouhém váhání jsem si koupila vosky od Yankee Candle! Vosky jsem si koupila ještě před odjezdem do Bulharska, s sebou je nemám, ale než jsem odjela pálila jsem skoro každý večer :).
Fora o svíčkách a voscích od Yankee Candle jsem si pročítala asi rok, několikrát jsem i navštívila obchody, kde se vosky a svíčky prodávají a pořád jsem se odhodlávala ke koupi. Navíc se nejedná zrovna o nejlevnjěší záležitost .. ale nakonec jsem se rozhoupala :).
Aromalampičku jsem si koupila asi před půl rokem a teď jsem si k tomu koupila i pět vosků od Yankee Candle. Pro ty z vás, kteří nevíte, jak vosky funfují - tak stačí nalámat část vosku do horní mističky aromalampy a dolů dát obyčejnou čajovou (nevoňavou) zapálenou svíčku. Teplem se bude vosk v mističce rozehřívat a začne krásně vonět. Z mojí zkušenosti stačí jen kousek vosku nechat zapálený třeba hodinku a půl a krásně vám provoní celý pokoj. Poté stačí jen sfouknout svíčku, vosk nechat zatuhnout (nejlépe v mrazáku) a poté ho jemně vyloupnout z aromalapmy. Další den můžete dát do aromalampy zase vosk jiný.
Zatím jsem si koupila pět vosků, které mi nejvíce voněly (ale výběr byl pro mě dost náročný a zdlouhavý :D). Tři mají květinovou vůni - Peony (pivoňka), Champaca blossom (květ magnolie) a Fresh cut roses (čerstvě řezané růže), jeden, který voní svěže, jako čistě vyprané prádlo - Fluffy towels a poslední Lake sunset (západ slunce u jezera). Cena vosků se pohybuje od 47 - 59 Kč/ks, podle různých slev nebo "vůní měsíce" za zvýhodněnou cenu. Výdrž vosku v aromalampě je různá, vosk a vosku to má jiné, ale v průměru cca 8 - 15 hodin.
Samozřejmě se dají pořídit i vosky od jiných značek, ale intenzita vůně bude pravděpodobně slabší.
Yankee Candle vyrábí také svíčky různých velikostí, ale podle recenzí na internetu, vosky voní nejintenzivněji a cena vosků je také mnohonásobně nižší než cena svíček. Nicméně třeba i já někdy v budoucnu svíčky vyzkouším, čemuž bych se nebránila :).
Jinak Yankee candle je také výrobcem různých vonných sáčků do auta (jeden jsem hned koupila kamarádovi :D) nebo jiných voňavých vychytávek.
Napadlo mě, že bych mohla postupně udělat nějaké recenze na jednotlivé výrobky, které jsem si od Yankee Candle koupila, chcete? :)

Mějte krásný zbytek dne!
M.




2 komentáře:

  1. Já teda miluju, když mám provoněný byt. Nad těmihle vosky pořád váhám. Stojí to při té ceně za to? :) Zatím mám moc ráda svíčky z IKEA, ty voní krásně a nejsou drahé a ještě z nich zbyde sklenička, kterou můžu použít na něco jiného. :D Ale možná brzy vyzkouším i tyhle vosky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vosky jsem vyzkoušela skoro všechny co mám a rozhodně stojí za koupi! :) Záleží na to, jakou vůni preferuješ, ale YC má tolik vosků, že si jistě vybereš :).
      A podle mě vosky určitě voní více než svíčky z Ikea!

      Měj se hezky a díky za komentář!
      M.

      Vymazat