neděle 13. března 2016

Jak si organizuju svůj čas? (13. 3. 2016)

Ahoj! :)

Jsem tady s dlouho plánovaným článkem o tom, jak si plánuji a organizuji svůj čas. Lidé, kteří mě znají tvrdí, že jsem blázen, co se týče plánování :) já si ale nemohu pomoct, mě to neskutečně baví a miluju ten pocit, když končí starý rok a já na Vánoce dostanu nový diář! Druhý den potom strávím tím, že si celý diář zdobím, zkrášluju a už plánuju mnoho věcí :).
Diář nosím vždy u sebe a zapisuji si do něj úplně vše - v mém případě vše, co týká školy, brigády, blogu, doučování, výletů, ale také např. co si potřebuju koupit, zařídit, jaké platby mám odeslat, kdo z kamarádů má narozeniny a mnoho jiných věcí. Někdy se stane, že mám kolonku pro daný den v diáři úplně plnou, jindy tam třeba nemám nic.

Už 3. rokem mám roční diář od Albi a jsem s ním maximálně spokojená. Vyhovuje mi to, že není nijak zvlášť tlustý a těžký, ale zároveň se mi o něj vejde vše, co potřebuji. A o designu diářů ani nemluvím, jelikož ty jsou každoročně naprosto parádní! :)
Jak jsem psala do diáře si píšu prakticky vše. Pokud danou věc vykonám, v diáři si ji odškrtnu a tím vím, že už na ni nemusím myslet. Události si na dané dny píšu i různobarevně, abych věděla, na které věci bych opravdu neměla zapomenout a které zase tak důležité nejsou. Takže věci co se týká školy, brigády a doučování mám červeně (jsou pro mě dost důležité), články, které bych ráda napsala na blog mám šedě a zbytek modře.
Na poslední stránce diáře mám nalepenou "kapsu" od Albi, kam si ukládám různé papírky s poznámkami nebo důležité vizitky, které kde dostanu. Mám totiž tu zkušenost, že když jsem si do diáře papíry jen založila, někde jsem je vytratila, takto mi nevypadnou!
Mým velkým pomocníkem jsou také různé samolepky, washi pásky nebo lepící papírky/bločky, čímž si danou stránku vyzdobím. Takovéto pomocníci do diáře nejvíce nakupuji na Ebay, Aliexpress nebo v Lidlu za pár korun :).

Jak si plánujete volný čas vy? Používáte také nějaké washi pásky, lepící bločky nebo samolepky? :)

5 komentářů:

  1. Tyto lepíky mám také, ale už nepoužívám, jak jsem si nakoupila jiné lepíky na ebay :-D
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak si hledám blogy, které bych mohla nově začít sledovat a tu se mi líbí. :) Čtu, že odjíždíš na Erasmus do Bulharska. Doufám, že budeš psát články! Bulharsko mám moc ráda, byla jsem tam 4x a vždycky jsem okouzlená. :)

    Jinak k článku. Já teda ráda organizuju, ale v v osobním diáři to je ještě lehké. To v práci musím mít taky milion lepících lístečků, 6 barev zvýrazňovačů a všechno musí být prostě hezké. :D

    days-of-daysy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď čtu, že už tam jsi! To si tu musím projít. :D V práci se čtou blogy blbě. :D

      Vymazat
  3. Ahoj Daysy,
    jojo v Bulharsku už jsem přes měsíc :)sem na blog občas píšu nějaké články o mém pobytu tady, viz. http://mart1ina.blogspot.bg/search/label/Erasmus

    Díky za tvoji návštěvu a komentář! :)
    M.

    OdpovědětVymazat
  4. Také používám diář od Albi a naprosto mi vyhovuje. A ty designy jsou naprosto boží! :3 :3 Ani jsem nevěděla, kterej si vybrat. A nemám to sice ještě tak dobře propracovaný jako ty ale za ty tři měsíce jsem si dokázala vypracovat nějaký systém, se kterým jsme spokojená. A musím říct, že mi diář mnohdy zachránil život :D
    lets-talk-about.blog.cz

    OdpovědětVymazat